Back
Menu

0 / 6

0 / 6

0 / 6

0 / 6

0 / 6

Black Matter

Akershus Kunst Senter, Lightbox, Installation.
Lillestrøm
1 / 6

Utstillingen ”Black Matter” beveger seg i landskapet mellom utopi og fakta, med inspirasjonskilder fra science-fiction, fremtidsvisjoner, teknologi, arkitektur, vitenskap og romforskning for å nevne noen.

Vi lever i utfordrende tider da verden går gjennom en økonomisk, klimatisk og strukturell maktendring. På lik linje som verdens befolkning vokser og naturressursene blir oppbrukt, gjør vi stormende teknologiske fremskritt som danner grunnlaget for vårt moderne liv. Profetiske skikkelser har gjennom historien dukket opp og spådd verdens undergang uten at noen har blitt vist rett. Slike tendenser kan være en gjenspeiling av tiden man lever i og den negative fremtidsutsikten som rår over den generelle befolkningen på et bestemt tid i historien. I de siste tiårene har slike radikale utsagn om undergang ikke nødvendigvis kommet fra enkelt individer, men også fra forskermiljøer som har inntatt rollen som vår tids profeter.

Ledende NASA forskere snakker ikke hvis man erobrer verdensrommet, men når man gjør det. Et nytt romkappløp er i gang som i motsetning til den forrige er denne motivert utifra behov for allemnnnheten istedenfor en politisk agenda til en nasjon. Private bedrifter som Virgin lanserer romturist programmet sitt i 2013 der pasasjerer kan reise utenfor jordens atmosfære, filmindustrien har opplevd en renessance i science fiction sjangeren, NASA planlegger månekolonier innen 20 år etterfulgt av kolonier på Mars,. Mayaens kalender ender i Desember 2012 med stor overbevisning fra overtroiske hold om at dette er starten på verdens undergang samtidig som at jorden trekkes sakte inn i melkeveiens midtpunkt som er et sort hull.

Utstillingen ”Black Matter” er en videreføring av ”Twilight Is Upon Me” som ble vist på Rod Bianco Gallery i 2011 samt at det er et forløp til utstillingen i Museo Santo Domingo i Guatemala som vil avslutte dette prosjektet iløpet av 2012.